top of page
Εικόνα συγγραφέαIppothesis

Τα ιπποειδή είναι και ζώα συντροφιάς

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο νόμος 4830/2021, για τον οποίο ο νομοθέτης δεν ενδιαφέρθηκε να δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για τα ζώα που δεν τον ενδιέφεραν, είναι δυστυχώς πολλά.

Ένα από αυτά η ερμηνεία που δίνεται για τα ιπποειδή ως ζώα συντροφιάς παρά την "διόρθωση" που έγινε μετά τα σχόλια μας κατά την διάρκεια διαβούλευσης και ψήφισης του νόμου το 2021.

Η ακύρωση εγγραφής του σωματείου μας στο υπομητρώο φιλοζωικών σωματείων με αποτέλεσμα ως σωματείο προστασίας ιπποειδών να μην έχουμε δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής, ανέδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο ν 4830/2021 για τα ιπποειδή.

Οι αντιδράσεις μας ήταν έντονες και εκφράστηκαν με επιστολές στους αρμόδιους φορείς.

Σε μια προσπάθεια να λύσει το θέμα το ΥΠ.ΕΣ. στην πρόσφατη διαβούλευση που αφορά ρυθμίσεις και τροποποιήσεις του νόμου 4830/2021 δίνεται μια "λύση" που επιτρέπει την παράσταση πολιτικής αγωγής φιλοζωικών οργανισμών που στο καταστατικό τους δεν περιλαμβάνουν στους καταστατικούς σκοπούς τους τη φροντίδα και περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Άρα ακόμα και με αυτή την "διόρθωση" τα ιπποειδή ερμηνεύονται ως μη ζώα συντροφιάς παρά το γεγονός πως βάσει του ίδιου νόμου θεωρούνται και ζώα συντροφιάς.

Ουσιαστικά το πρόβλημα της κατηγοριοποίησης των ιπποειδών παραμένει ενώ οι εξαγγελίες του ΠΘ στην ΔΕΘ του 2022 για την δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την προστασία των ιπποειδών δεν έχουν υλοποιηθεί.

Είμαστε στην διάθεση των αρμόδιων φορέων για την κατάθεση πρότασης θεσμικού πλαισίου ενώ από τις 20 Αυγούστου έχουμε στείλει αίτημα συνάντησης με τον νέο ειδικό γραμματέα προστασίας ζώων συντροφιάς του ΥΠ.ΕΣ. κ. Ν. Χρυσάκη.



33 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page