Όταν οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα ζουν τον δικό τους Μύθο

14/11/17

Όταν οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα ζουν τον δικό τους Μύθο

Πριν από λίγες ημέρες ο σύλλογός μας μέσω του Eurogroup for Animals οργανισμό στον οποίο έγινε πρόσφατα μέλος, είχε πολύ σημαντικές συναντήσεις με αρμόδιους στις Βρυξέλλες όσον αφορά την τήρηση της Ευρωπαικής Νομοθεσίας από την Ελλάδα.
Στο Eurogroup for Animals είναι επίσης μέλη World Horse Welfare, The Donkey Sanctuary, Animal Action που έχουν πολυετές και αξιόλογο έργο όσον αφορά την ευζωία των ιπποειδών.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν την ευζωία των ιπποειδών στην Ελλάδα όπως ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή και εμπόριο, τα ανεπιθύμητα ιπποειδή. Κυρίως μας απασχόλησε η άρνηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να ακολουθήσει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία 504/2008 και τον μετέπειτα Κοινοτικό Κανονισμό 2015/262 σύμφωνα με τον οποίο από 1/712016 όφειλε να έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα σήμανσης και καταγραφής των ιπποειδών.
Αντίθετα το Υπουργείο ζει τον δικό του Μύθο αρνούμενο κάθε επικοινωνία μαζί μας, εφαρμόζοντας εγκύκλιο του 2002!!!!! με αριθ. πρωτ. 228868 η οποία αφορά πρόγραμμα διερεύνησης νοσημάτων ιπποειδών με αφορμή του Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.
Παράλληλα, δεν υπάρχει στην χώρα μας κανένας ελεγκτικός μηχανισμός για την σωστή εφαρμογή του 1/2005 που αφορά τους κανόνες μεταφοράς ιπποειδών.
Αποφασίστηκε με την βοήθεια του Eurogroup for Animals να κατατεθούν επερωτήσεις σε αμόδιους φορείς (όχι στην Ελλάδα).
Αν δεν υπάρξουν αλλαγές θα απευθυνθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στο ψήφισμα http://tinyurl.com/yb7eo23z και να σας ενημερώσουμε πως θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τις όποιες νομικές εξελίξεις.

http://www.eurogroupforanimals.org/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eikastiko