Μια μεγάλη αγκαλιά υποστήριξης για τον Λάζαρο μας χάρισε ανώνυμος Δωρητής

15/10/17

Μια μεγάλη αγκαλιά υποστήριξης για τον Λάζαρο μας χάρισε ανώνυμος Δωρητής

Ο Λάζαρος όταν μεταφέρθηκε σε στάβλο When Lazarus was found was moved to a stable

Ο Λάζαρος όταν μεταφέρθηκε σε στάβλο
When Lazarus was found was moved to a stable

Αρχές Αυγούστου εντοπίστηκε από τουρίστριες νεαρό άλογο δεμένο δίπλα σε ενήλικο θηλυκό, πιθανότατα την μητέρα του, δεμένα και τα δύο από τα πόδια με σχοινιά χωρίς νερό και φαγητό. Το νεαρό άλογο τραβώντας το σχοινί για να απελευθερωθεί από το μόνιμο δέσιμο δημιούργησε μια βαθιά πληγή στο κάτω άκρο του ποδιού του με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί.
https://www.zoosos.gr/foutia-lakonias-kommeno-podi-entopi…/…

Ο σύλλογος κλήθηκε μέσω του ΑΤ Μονεμβασιάς, που ανέλαβε τις νόμιμες διαδικασίες, να φροντίσει για την περίθαλψη του άτυχου ζώου. Αμέσως ο κτηνίατρος Konstantinos Kourmpelis το μετέφερε στις εγκαταστάσεις του αναλαμβάνοντας αυτό το πολύ δύσκολο και αβέβαιο για την εξέλιξη του περιστατικό προσφέροντας του φιλοξενία και κτηνιατρική περίθαλψη.
Ονόμασε το πουλάρι Λάζαρο γιατί ήταν θαύμα πως κατάφερε το άτυχο ζώο να επιβιώσει τους αφόρητους πόνους του ακρωτηριασμού χωρίς κανένα παυσίπονο δεμένο μόνιμα σε εξωτερικό χώρο, με εκτεθειμένη την πληγή του στις μολύνσεις.
Κατά την πρώτη κλινική εξέταση διαπιστώθηκε σοβαρή αφυδάτωση, απίσχναση ενώ ακρωτηριασμός από σκοινί βρίσκεται στο ύψος της μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης. Το σημείο βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη και μυϊαση (από αυγά μύγας και προνύμφες) ενώ στο μετατάρσιο διαπιστώθηκε γενικευμένη φλεγμονή και οίδημα. Άμεσα του χορηγήθηκαν οροί, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, ισχυρά παυσίπονα για την σταθεροποίηση της κατάστασης του.
Τέλη Αυγούστου αφού καθαρίστηκε το σημείο από μολύνσεις κρίναμε πως το ζώο δεν είναι καταδικασμένο σε ευθανασία και πραγματοποιήθηκε χειρουργείο για την απομάκρυνση νεκρών ιστών, υπολειμμάτων ιστών καθώς και ξένων σωμάτων στο σημείο του ακρωτηριασμού. Μετεγχειρητικά πραγματοποιούνται καθημερινά αλλαγές επιδέσμων με γάζες για την επούλωση των ιστών και συνεχίζεται η χορήγηση αντιφλεγμονωδών και παυσίπονων.
Στην συνέχεια θα τοποθετηθεί πρόσθετο μέλος κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να του επιτρέπει την κίνηση χωρίς να το τραυματίζει ώστε το ζώο να ζήσει μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή. Κάθε μέρα είναι μια προσπάθεια όχι μόνο να σωθεί ο Λάζαρος αλλά να διασφαλιστεί πως δεν υποφέρει. Σημαντική είναι η παρακολούθηση και φροντίδα της κατάστασης του τους επόμενους μήνες της προσαρμογής του αλόγου.
Όλη αυτή η προσπάθεια η οποία στοίχισε περισσότερο από 1.000€ μέχρι σήμερα έχει καλυφθεί από Δωρητή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αισθανόμαστε απέραντη ευγνωμοσύνη για αυτόν τον άνθρωπο γιατί με την γενναιοδωρία του μας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε και να βοηθήσουμε όχι μόνο τον Λάζαρο αλλά και νέα περιστατικά κακοποίησης σαν τον Λάζαρο.

Το κομμένο μέλος Part that was amputated

Το κομμένο μέλος
Part that was amputated

Οι πρώτες ημέρες περίθαλψης First days of vet care

Οι πρώτες ημέρες περίθαλψης
First days of vet care

Καθαρισμός νεκρών ιστών Cleaning the wound from dead tissues

Καθαρισμός νεκρών ιστών
Cleaning the wound from dead tissues

Προσπάθεια επούλωσης

Προσπάθεια επούλωσης

Με κουράγιο ανταποκρίνεται στην νέα του ζωή.  A creature with great courage willing to survive

Με κουράγιο ανταποκρίνεται στην νέα του ζωή.
A creature with great courage willing to survive

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eikastiko