Η πορεία προς τα σφαγεία

29/02/16

Η πορεία προς τα σφαγεία

mesazontes

Η πορεία των ιπποειδών προς τα σφαγεία έχει πάντα έναν σταθμό, τους μεσάζοντες. Είναι εκείνοι οι οποίοι σε εξωτερικούς χώρους που δεν τους ανήκουν αναλαμβάνουν να διατηρήσουν σε άθλιες συνθήκες όσα ζώα χρειάζονται μέχρι να συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός για την αποστολή τους προς τον έμπορο. Εκεί θα επιλεγούν όσα θεωρεί ο έμπορος πως θα του αφήσουν περισσότερο κέρδος. Η τύχη των υπολοίπων πάντα αγνοείται.

Οι μεσάζοντες άλλοτε πληρώνονται για αυτή την δουλειά για τον λόγο αυτό την προστατεύουν όσο καλύτερα μπορούν και άλλοτε είναι οι ίδιοι αγοραστές που θα ειδοποιήσουν τα σφαγεία. Οι ανεπιθύμητοι κρατιούνται μακριά με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο. Τα ζώα συντηρούνται σε μέτρια επίπεδα βάρους ώστε να μην είναι πολύ αδύνατα. Αν όμως παραμείνουν στον χώρο για λίγο καιρό ίσως να αποφασιστεί πως δεν χρειάζονται καθόλου φαγητό.

Η προέλευση αυτών των ιπποειδών μπορεί να είναι από οποιοδήποτε χώρο που δεν είναι πλέον χρήσιμα ή γιατί για κάποιους συγκεκριμένους λόγους δεν μπορούν να προσφέρουν πια τις υπηρεσίες τους.
Στην φωτογραφία, αν προσέξετε καλά, διακρίνεται μέσα στο ξύλινο παράπηγμα ένα όμορφο πόνυ σε αιχμαλωσία. Πουθενά δεν υπάρχει ένας κουβάς για φαγητό ή νερό. Για ποιο λόγο όμως ενώ τα υπόλοιπα ζώα είναι δεμένα με σχοινιά σε εξωτερικούς χώρους το συγκεκριμένο είναι κλεισμένο ώστε να μην μπορεί κανείς να το δει;

Συνήθως παραμένουν στους χώρους για λίγο καιρό μέχρι να εξαφανιστούν και το εμπόρευμα να ανανεωθεί. Η έλλειψη από την νομοθεσία επιβολής κατοχής συγκεκριμένου εγγράφου ή ηλεκτρονικής σήμανσης για όλα τα ιπποειδή ουσιαστικά εξυπηρετεί το παράνομο εμπόριο και εξαγωγή τους.

2 Comments
  1. Whoever edits and pubshlies these articles really knows what they’re doing.

  2. Thank you ever so for you article.Really thank you!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eikastiko