Η ιστορία μας

Η ιστορία αυτής της «Ippothesis» είναι ενός ανθρώπου που μεγάλωσε μαθαίνοντας να μην αδικεί κανέναν και να προστατεύει όσα πλάσματα χρειάζονται βοήθεια.

Ονομάζομαι Ρόζα Ρούσσου και είχα πάντα μια ιδιαίτερη αγάπη για όλα τα ζώα και ιδιαίτερα για τα άλογα. Από την ηλικία των επτά ετών ξεκίνησα αθλητική ιππασία στον Ιππικό Όμιλο Αθηνών στον Γέρακα.

Στην συνέχεια παρακολούθησα διετή φοίτηση στο Lars Sederholm Equestrian Centre, Waterstock, England λαμβάνοντας με επιτυχία τις βεβαιώσεις του British Horse Society που αφορούν γνώσεις ιππικής ασφάλειας, ανατομίας ίππων και λειτουργίας ιππικών εγκαταστάσεων.

Κάτοχος του διπλώματος προπονητή Ιππασίας Γ’ κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το 2004.

Επαγγελματικά ξεκίνησα με την προπόνηση παιδιών στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις του Τάκη Ηλιάδη και ύστερα στην σχολή ιππασίας του Ιππικού Ομίλου Αθηνών.

Η αθλητική μου ιππική δραστηριότητα από το 1979 έως το 1995 αφορά συμμετοχή μου σε όλες τις κατηγορίες καθώς και με την Εθνική Ομάδα στους Βαλκανικούς Αγώνες Ιππασίας.

Ως εθελόντρια συμμετείχα στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 στο άθλημα της ιππασίας.

Στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Παγκόσμιων Θερινών Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.

Περίπου πεντέμισι χρόνια υπήρξα μέλος του Δ.Σ. και βασική εθελόντρια σε σύλλογο προστασίας ιπποειδών έως την αναγκαστική αποχώρησή μου το 2013 όταν με έδιωξαν.

Οι αρμοδιότητες μου αφορούσαν: τον έλεγχο καταγγελιών για κακοποίηση και εγκατάλειψη, την σύνταξη κειμένων και κατάθεση εκθέσεων στην αρμόδια εισαγγελία Αθηνών ώστε τα εγκαταλελειμμένα ιπποειδή να δίνονται νόμιμα στην ιδιοκτησία του συλλόγου, έρευνα και συγκέντρωση οπτικοακουστικού υλικού σε χώρους όπου υπάρχουν ιπποειδή σε άθλιες συνθήκες με σκοπό την εξαγωγή τους πιθανόν σε σφαγεία του εξωτερικού (ανάλογο υλικό έχει ήδη κατατεθεί και εκκρεμεί δίκη με πρωτοβουλία αρμόδιου εισαγγελέα στην οποία έχω κληθεί ως μάρτυρας), την δημιουργία από την αρχή και οργάνωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που πλέον είναι απαραίτητο εργαλείο στην ενημέρωση κάθε ΜΚΟ, εύρεση πόρων για την κάλυψη των αναγκών, σύνταξη και κατάθεση προτάσεων στο αρμόδιο υπουργείο ώστε να υπάρξει βελτίωση στην νομοθεσία για την προστασία των ζώων όσον αφορά τα ιπποειδή κλπ.

eikastiko