Αντίο Οδυσσέα…

06/06/18

Αντίο Οδυσσέα…

Αντίο Οδυσσέα…

tyflos

Τα μεσημέρια σου άρεσε πάντα να ξαπλώνεις και να ξεκουράζεσαι γιατί σε όλη σου την ζωή υπέφερες, δούλεψες σκληρά και μάλλον πουλήθηκες σε κάθε ζωοπανήγυρη που υπάρχει.

Η Βανέσα σου άφηνε την πόρτα του στάβλου ανοικτή για να έχεις περισσότερη δροσιά και για να σε επισκέπτονται οι φίλοι σου. Περιστέρια, παγώνια, γάτες και ότι άλλο έχει κάνει σπίτι του αυτό τον παράδεισο. Πολλά τσουβάλια ροκανίδι για να είσαι άνετα, να σε βοηθάει να σηκώνεσαι πιο εύκολα, πάντα φαγητό και καθαρό νερό. Τις ημέρες που πονούσες παυσίπονα, βιταμίνες και ότι μπορούσε να κάνει την ζωή σου πιο όμορφη. Τελικά, νομίζω ήξερες πως θα σε βρούμε και περίμενες.

Καμιά φορά όταν σηκωνόσουν, επειδή δεν έβλεπες καλά, πατούσες και τις κότες που κούρνιαζαν στα πόδια σου αλλά μετά από λίγες ώρες κουτσό γινόντουσαν καλά.

Σήμερα το μεσημέρι κοιμήθηκες για πάντα. Από σήμερα όποιος θελήσει να σε δει πρέπει να κοιτάξει ψηλά στον ουρανό. Σε εμάς φεύγοντας άφησες δώρα πολύτιμα, μια απίστευτη αγάπη, δύναμη και πείσμα.

Με τον τρόπο που σε μεταχειρίστηκαν σαν εργαλείο χωρίς καμία προστασία για την υγεία σου έπρεπε να είχες πεθάνει πολύ καιρό πριν. Η αγάπη σου για την ζωή και το πείσμα σου να τα καταφέρεις σου χάρισαν χρόνια. Δεν αγρίεψες σε κανέναν, δεν έκανες ποτέ επίθεση σε κανέναν, δεν κράτησες κακία σε κανέναν από όσους σε βασάνισαν.

Όταν πέρυσι ο Θύμιος, ο αγαπημένος σου φίλος ο γαϊδαράκος μας, πήγε πρώτος σε σπίτι υιοθεσίας, λύθηκες και χωρίς να καταλάβουμε πως τα κατάφερες έτρεξες κοντά του να τον αποχαιρετίσεις.

Είσαι ένα από εκείνα τα άλογα που ήταν τιμή μας να σε βρούμε και να σε σώσουμε. Γιατί στο τέλος εσύ μας έσωσες, μας έμαθες να μην τα παρατάμε ποτέ. 40 ημέρες σε σηκώναμε με τα χέρια γιατί ήσουν τόσο καταβεβλημένος από την αδυναμία που δεν μπορούσες μόνος σου.

Μας δίδαξες το μεγαλείο μιας ψυχής σε μια χώρα που σκοτώνει τα παιδιά και τα ζώα της. Σε μια χώρα που μόνο σαν εργαλεία σας βλέπει, πολυτελείας ή εργασίας, η διαφορά είναι μικρή.

Δεν θα ανεβάσουμε μια όμορφη φωτογραφία σου αλλά εκείνη που βγάλαμε όταν σε βρήκαμε με εντολή εισαγγελέα μαζί με την αστυνομία στα πλαίσια διεξαγωγής έρευνας. Το παιχνίδι χοντραίνει Οδυσσέα και τα νέα είναι δυστυχώς άσχημα. Αυτοί που πρέπει να νομοθετούν για την ευζωία σου φροντίζουν να υπερασπίζονται τζαμπάσηδες και ζωέμπορους. Με αυτούς βλέπεις διατηρούν πελατειακή σχέση όχι με εσένα. Για αυτούς ένα ψοφίμι ζωντανό και ύστερα ένα ψοφίμι νεκρό ήσουν και θα είσαι.

Για την Κτηνιατρική Υπηρεσία (επίσημο έγγραφο στον Εισαγγελέα, Μάιος 2013) ο Μ.Κ. που σε είχε δεμένο είναι «εκτροφέας ιπποειδών», ήσουν δεμένος «για να βόσκεις και να έχεις καλύτερο επίπεδο διαβίωσης», ο εκτροφέας ιπποειδών σας είχε «για προσωπική αναψυχή, κάποια από τα ζώα του τα έχουν χαρίσει ή τα έχει αγοράσει σε παζάρια ζώων όπως του Σχιστού Περάματος» και όλα σας ήσασταν σε «άριστες σταβλικές εγκαταστάσεις και ευζωία».

Τα νέα όμως είναι άσχημα και για αυτούς Οδυσσέα. Δεν θα παραιτηθούμε από τον αγώνα μας αλλά πλέον θα αλλάξουμε και εμείς τους όρους του παιχνιδιού. Θα παίξουμε στα ίσα πλέον. Και αν μας εξοντώσουν θα φροντίσουμε άλλοι να συνεχίσουν το έργο μας και τον δικό μας δρόμο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eikastiko