ΑΛΟΓΟ ΣΕΡΝΕΙ ΑΜΑΞΑ ΜΕ 16 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΜΕ 46 ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

03/07/17

ΑΛΟΓΟ ΣΕΡΝΕΙ ΑΜΑΞΑ ΜΕ 16 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΜΕ 46 ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

yperfortomeno

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017
ΑΛΟΓΟ ΣΕΡΝΕΙ ΑΜΑΞΑ ΜΕ 16 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΜΕ 46 ΒΑΘΜΟΥΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Όπως για όλα τα ζώα έτσι και για τα ιπποειδή ισχύουν κανόνες ευζωίας και ηθικής είτε πρόκειται για ζώα εργασίας, οικόσιτα, αθλητικά ή αναπαραγωγής.
Το δύστυχο ζώο της φωτογραφίας, χθες με τον καύσωνα και την θερμοκρασία να χτυπάει ρεκόρ δεκαετίας, ήταν αναγκασμένο να μεταφέρει αυτήν την τεράστια άμαξα, γεμάτη επιβάτες 16 τον αριθμό (αργότερα μάθαμε πως μετέφερε και περισσότερους)
Εδώ και λίγα χρόνια σε κάποιο τουριστικό σημείο στην χώρα μας γίνεται καθημερινά πολλές φορές αυτό το δρομολόγιο των 5 περίπου χιλιομέτρων.
Έχουμε αφαιρέσει την πινακίδα που αναφέρει το όνομα του ΑΛΟΓΟΤΑΞΙ γιατί νόμιμα δεν έχουμε το δικαίωμα να το προβάλουμε δημόσια.
Όμως έχουμε το δικαίωμα να ρωτήσουμε αύριο, αφού τελειώσει το Εφετείο που έχουμε για τον Ασπρόπυργο, τον Δήμο στον οποίο ανήκει αυτή η «εταιρεία» τα εξής:
Έχει χορηγηθεί άδεια για αυτή την εργασία;
Τι είδους άδεια;
Για άμαξα;
Για μια άμαξα; Γιατί εδώ σύμφωνα με το φορτίο που κουβαλάει το ζώο και τις θέσεις πρόκειται για τέσσερις άμαξες
Ποιο είναι το όριο βάρους; Τα λάστιχα φαίνονται να έχουν καθίσει από το βάρος άρα και το ζώο θα υποφέρει.
Υπάρχει κάποιος που το ελέγχει; Γιατί στην φωτογραφία βλέπουμε στους επιβάτες εύσωμους ανθρώπους , ποιος αποφασίζει ποια είναι τα όρια ανάμεσα στην εργασία και τον πόνο του ζώου;
Υπάρχει νομοκτηνίατρος στην περιοχή που επιτρέπει αυτό το βασανιστήριο;
Περιττό να σας πούμε πως κουβάς με νερό δεν υπήρχε και ότι οι επιβάτες ούτε που αναρωτήθηκαν αν αντέχει το ζώο. Η καλοπέραση πάνω από όλα και η σημαία να κυματίζει περήφανα.
Επειδή στους Δήμους συνήθως υπάρχει ένα μπερδεματάκι μέχρι να βρεθεί μια άκρη, θα κοινοποιήσουμε την ερώτηση μας και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , Τμήμα προστασίας των ζώων ή όπου αλλού χρειαστεί για να βοηθήσουμε αυτό το ζώο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eikastiko