Ακρωτηριασμένο άλογο

07/08/17

Ακρωτηριασμένο άλογο

Ακόμα μια φορά η αδιαφορία όσων ήξεραν ή έβλεπαν αλλά κυρίως η κακή νοοτροπία του «ιδιοκτήτη» ήταν οι αιτίες για την κακοποίηση του αλόγου στην Λακωνία.
Όταν επικρατεί η άποψη πως τα ιπποειδή αντέχουν τα πάντα τότε έχουμε ανάλογα αποτελέσματα.
Δεν χρειάζεται ομπρελίνο για να βοσκήσει το άλογο, το γαϊδούρι ή το μουλάρι, χρειάζεται όμως να μην ξεχνιέται σχοινιασμένο από τα πόδια για εβδομάδες στα χωράφια με ελάχιστο νερό.
Αν δεν ήταν η επιμονή των τουριστριών να βρεθεί ο υπεύθυνος το ζώο απλά θα σερνόταν ακόμα ανήμπορο στο χωράφι. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή του ΑΤ Μονεμβασιάς γιατί ασχολήθηκε προσωπικά με την όλη διαδικασία ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.
Το άλογο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις κτηνίατρου που ασχολείται με τα ιπποειδή. Η ευαισθησία αυτού του ανθρώπου είναι αποδεδειγμένη αφού έχει υιοθετήσε δύο πολύ δύσκολα περιστατικά του συλλόγου μας, ένα άλογο με βγαλμένο μάτι και ένα πουλάρι με μυιοπάθεια.
Στο ζώο το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση χορηγούνται παυσίπονα, οροί αφού είναι αφυδατωμένο ενώ καθαρίζεται η πληγή ώστε να φύγει το πρήξιμο και να εκτιμηθεί η κατάσταση του. Παράλληλα, πρέπει να διαπιστωθεί το μέγεθος της μόλυνσης. Αν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει και να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό και πρόσθετο μέλος ή αν θα γίνει ευθανασία αυτό θα το αποφασίσει μονάχα επιστήμονας κτηνίατρος.
Τηλεφωνικές παραγγελίες για ευθανασία κανένας σοβαρός κτηνίατρος ή άνθρωπος χωρίς να έχει εξετάσει το ζώο δεν δίνει ποτέ.

https://www.zoosos.gr/foutia-lakonias-kommeno-podi-entopistike-alogo-pou-kakopoiise-agria-o-idioktitis-tou-vinteo/#axzz4oW7ECiy6

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eikastiko